Duurzaam

Centraal in ons proces

Als gerenommeerd meubelfabrikant zetten wij ons in voor duurzaamheid. Dit doen we op meerdere aspecten, want duurzaamheid wordt een steeds centraler begrip in onze leefwereld.

Maatschappij

Meubels produceren doe je niet alleen. We dragen zorg voor een zinvol werkgeverschap in onze regio. Door langdurige samenwerkingen met leveranciers en afnemers onderhouden we een stabiele relatie die eerlijk is, en zorg draagt voor het voortbestaan van de Nederlandse maak-industrie en onze partners. Hiernaast onderhouden we onze contacten met opleidings- en ontwerpinstituten voor meubelbouw. Want ook onze toekomst in de meubelmakerij hangt af van een sterke samenwerking met de laatste ontwikkelingen in de markt en de toekomstige generaties meubelmakers- en ontwerpers.

Omgeving

Het milieu is een hot topic. Bij de Linde werken we heel bewust met hoog kwaliteit eikenhout, dat bestand is tegen de toekomst. Wij doen geen concessies op goedkope materialen, die doorgaans veel sneller vervangen worden en een grotere impact hebben op het milieu. In onze fabriek innoveren wij in duurzaamheid, in samenwerking met leveranciers van bijvoorbeeld verwarmings- en verwerkingssystemen. Zo zijn wij als een van de eersten in Nederland betrokken bij een pilot om via warmtelampen spaarzamer om te gaan met fabrieksverwarming.

Product

Onze producten zijn een afspiegeling van onze kerngedachte. Meubels die duurzaam inzetbaar zijn voor iedereen. Niet alleen denken we mee met de duurzaamheidseisen van ontwerpers en consumenten – we houden ook rekening met een tijdloos ontwerp en een gelijkblijvend gebruiksgemak van jong tot oud. Onze meubels kunnen daadwerkelijk 100 jaar in uw huis staan, en daar zijn we trots op.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then